7
Sete Gibernau terug op Ducati bij team Onde 2000, testen begint vandaag

Sete Gibernau en de beide Nieto broers - foto: team Onde 2000 Ducati

27 oktober:

Het is al lang geen nieuws meer omdat het al langere tijd bekend was, maar Sete Gibernau keert weer terug in de MotoGP. De Spanjaard doet dat met het merk waarop hij het laatst actief was; Ducati. 'Hollywood' gaat rijden voor het nieuwe Onde 2000 team (tot nu toe actief in de 125cc GP's) dat geleid zal worden door de beide broers Angel Jr (Jelete) en Pablo Nieto.
Gibernau's terugkeer in de MotoGP na twee jaar is natuurlijk best een beetje opmerkelijk, aan het eind van 2006 vertelde hij dat hij naar zijn gevoel klaar was met de MotoGP. Sete ging trouwen met fotomodel Cañadas en leek toe aan een nieuw leven. Hoe raar kan het lopen, het huwelijk is inmiddels op de klippen gelopen en Sete kijkt weer anders tegen alles aan dan een tijdje geleden.

Een en ander kwam in een stroomversnelling dit jaar bij de GP van Catalunya op de baan van Barcelona waar Sete als toeschouwer aanwezig was. Daar werd hij door Ducati gevraagd, ook omdat Marco Melandri er niet mee overweg kon, om de GP8 eens te testen op Mugello. Dit verliep naar volle tevredenheid voor beide partijen en er volgden meerdere tests. Even was er zelfs sprake van dat Sete Melandri midden in het seizoen zou vervangen, Ducati maakte echter aan alle geruchten snel een eind door mee te delen dat het seizoen met Melandri afgemaakt zou worden.

Zijn naam werd vervolgens in verband gebracht met het Pramac/Alice Ducati team waarvan al bekend was dat de rijders (Elías en Guintoli) zouden vertrekken na afloop van het seizoen. Geruchten over een terugkeer bij dit team verstomden echter toen bekend werd dat Mika Kallio en testcoureur Niccolò Canepa voor het satelliet team zouden gaan rijden.

Door de komst van de 'eenbandenregel' kwam er ineens een vijfde machine van het Bridgestone bandentestteam (BTT) beschikbaar. Een Spaanse geldschieter was gauw gevonden in de persoon van Francisco Hernando, een projectontwikkelaar en bouwgigant in Spanje, en zie hier: Sete is back! Nu is het nog even afwachten of Sete de snelheid nog heeft. Valentino Rossi hoopt van wel, de Italiaan liet onlangs al weten dat sinds het vertrek van Gibernau de laatste rondes in de MotoGP tegenwoordig erg saai waren naar zijn mening:-)

Afgelopen donderdagavond, aan de vooravond van de GP van Valencia, vond een presentatie plaats van het nieuwe team, waarbij ook de machine werd getoond, voor de pers. "Mijn belangrijkste doel is om plezier te hebben in het racen, en ik sta ervoor open om weer nieuwe dingen te leren", vertelde Sete. "Ik heb de races gevolgd en was erg onder de indruk van de huidige rijders. Ik heb veel respect voor ze en realiseer me dat ik het niet gemakkelijk zal krijgen. Ik zal hard aan de bak moeten, maar ik ben er helemaal klaar voor."


Gibernau moest op zoek naar een ander startnummer nu Alex De Angelis zijn nummer 15 in gebruik heeft en niet wil afstaan, waardoor Sete moest uitwijken naar een ander nummer en dat is het nummer 59 geworden. Dit nummer refereert naar het jaar 1959 waarin Bultaco, het bedrijf van zijn grootvader Don `Paco´ Bulto (in het verleden altijd een belangrijke stimulans geweest voor Sete - wat hij vaak liet merken, zijn eerste motorfiets fabriceerde. Dat hij hiermee het startnummer van merkgenoot Canepa heeft ingepikt is op zijn zachtst gezegd opvallend te noemen!

Nu het GP seizoen 2008 is afgelopen begint de voorbereiding op het 2009 seizoen. Gibernau zal vandaag op de baan van Valencia met een GP8 machine in actie komen naast Casey Stoner en alle andere nieuwe rijders bij Ducati. Gibernau zal de GP9, net als de twee rijders uit het satellietteam later deze maand ter beschikking krijgen bij een volgende test op de baan van Jerez in zuid Spanje.

bron: motogp-news.nl/team Onde 2000 Ducati