7
Mika Kallio tevreden na eerste kilometers met Ducati Desmosedici

foto: Mika Kallio website

29 oktober:

Afgelopen maandag en dinsdag maakte Mika Kallio op het circuit van Valencia tijdens de daar gehouden MotoGP test zijn eerste meters met de klanten Ducati GP 8 van het Alice Team. De 25 jarige Fin zal komend seizoen een team gaan vormen met de 20 jarige Niccolò Canepa die het afgelopen seizoen als testcoureur bij Ducati acteerde en de machine dus al aardig kent.
Kallio werd in zijn tweede seizoen in de 250cc klasse derde in de eindstand en werd de afgelopen maanden door Alice Ducati gecontracteerd om samen met Canepa de vertrokken rijders Toni Elías en Sylvain Guintoli op te volgen.

Afgelopen maandag maakte hij zijn MotoGP debuut op de 2008 versie van de Ducati Desmosedici, hij besloot de dag met een tijd van
1.34,793 na 60 ronden. De dag er op, dinsdag, bleef hij samen met Canepa en alle andere rijders lang binnen omdat het maar bleef regenen, aan het einde van de middag werden toch de eerste kilometers afgelegd met regenbanden en kwam hij tot 1.50,275 na 16 rondjes. Kallio kijkt tevreden terug op zijn MotoGP debuut.

"Ik ben heel erg blij na mijn eerste werkdag met de Ducati. Het is echt een krachtige machine. Het is een plezier om er op te rijden omdat je met heel veel dingen kunt spelen om het beste uit de motor te halen. Hier, in vergelijking met de 250cc machines, voel je elke kleine aanpassing die je doet direct aan de afstelling als je de weer baan opgaat. Hierdoor zullen deze eerste testdagen ook heel erg belangrijk zijn. Ik ben goed opgevangen in dit nieuwe team en ik ben er zeker van dat we goed samen zullen werken in het nieuwe seizoen."

"Ik had eigenlijk een veel agressievere motor verwacht, maar de motor bleek best wel goed te controleren en door de bochten te manoeuvreren", vertelde Mika aan het eind van dag twee. "Mijn eerste indruk is dat de stap van de 125 naar de 250cc groter is dan het verschil tussen de 250cc en de MotoGP. De Desmosedici is echter een zeer speciale machine en ik kan haast niet wachten om met de 2009 versie er van te gaan rijden."


bron: Alice Ducati/Mika Kallio.com